Skip to main content

De deelnemende projecten van 2024: Deventer Banenwinkel

Banenwinkel

Wie wordt de winnaar van de verkiezing ‘Meest Inspirerende Binnenstadsproject? Tot aan de Dag voor de Binnenstad op 11 april, lichten we alle 19 ingezonden projecten voor je uit. De inzending uit deventer is de ‘Banen-winkel met winkelbanen’. Een innovatief pop-up initiatief waar retailprofessionals, jongeren en zij-instromers zes weken lang samen konden komen.

Werken in het centrum
De fysieke locatie fungeerde als bruisende ontmoetingsplek waar ondernemers, werknemers en studenten de veelzijdigheid van de non-food retail konden ontdekken. Met concrete vacatures, loopbaanadvies en educatieve workshops heeft het project niet alleen de winkelstraat doen opleven, maar ook bijgedragen aan carrièreontwikkeling en groei binnen de sector. De banenwinkel had als doel om nieuwe medewerkers voor de winkels in de binnenstad van Deventer te werven, met name jongeren, en de medewerkers van de bedrijven nu én straks te faciliteren in nieuwe banen.

Duurzame aanpak lokaal en landelijk
Dit project is een initiatief van INretail, Stichting Deventer Binnenstads Management (SDBM) en Ondernemershuis Deventer en laat zien hoe krachtige samenwerking tussen lokale en landelijke partners kan leiden tot het aanpakken van maatschappelijke uitdagen, zoals positieve veranderingen op de uitdagende arbeidsmarkt.

Deventer dingt mee naar de titel ‘Meest Inspirerende Binnenstadsproject’ in het thema Duurzaam & Digitaal. Wil je meer lezen over dit project, neem dan een kijkje op https://banen-winkel.nl/. Heel veel succes de komende tijd, Deventer!