Skip to main content

De zoektocht naar het binnenstadsproject van het jaar gaat verder

Laat-West

Donderdag 29 februari vonden de speeddates plaats in het kader van de verkiezing voor het ‘Binnenstadsproject van het jaar’. Binnenstadexperts uit verschillende binnensteden zijn tijdens deze dag in gesprek gegaan met de jury over hun binnenstadsproject. De jury bepaalt nu welke van de 19 binnenstadsprojecten het meest inspirerend en toonaangevend is. 

De onafhankelijke vakjury, bestaande uit experts uit het bedrijfsleven, het onderwijs en belangenorganisaties, heeft tijdens de speeddates de deelnemers diverse vragen gesteld over hun project of proces. Om een goed beeld te vormen van het project of proces zijn tijdens een gesprek van ongeveer 20 minuten alle onderdelen aan bod gekomen: van de beleidsdoelen tot en met de financiering. 

"Wat fantastisch om het enthousiasme van alle kandidaten te ervaren. Iedereen die wij ontmoet hebben tijdens de speeddates werkt vol passie aan zijn of haar binnenstad" aldus Peter Jagersma, jurylid thema ‘Activiteit & Gebouw’. 

Deelnemende binnensteden
Vijftien verschillende binnensteden hebben één of meerdere projecten ingediend voor deze verkiezing. Onder de inschrijvingen zien we zowel grote binnensteden, zoals ’s-Hertogenbosch, Groningen en Breda, als de kleinere binnensteden, zoals Ede, Wageningen en Terneuzen. “Voor deze verkiezing maakt het niet uit of je een grote of kleine binnenstad bent. Een inspirerend binnenstadsproject is een project waar iedereen van kan leren. Of je nu klein bent of groot” aldus Peter. 

Bekendmaking winnaars –11 april 
De jury bepaalt nu de winnaars. In overleg worden alle onderdelen afgewogen en wordt uiteindelijk per thema de meest inspirerende binnenstad geselecteerd. 

De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de Dag voor de Binnenstad in Veenendaal op 11 april . Voor ieder thema wordt er één award uitgereikt. De thema’s zijn: Activiteit & Gebouw, Duurzaam & Digitaal en Eigen & Uniek. Alle leden van het Platform Binnenstadsmanagement zijn van harte uitgenodigd om bij deze feestelijke en inhoudelijke bijeenkomst aanwezig te zijn. Aanmelden kan via de website.

Op de hoogte blijven van de Verkiezing Meest Inspirerende Binnenstad? Houd deze website in de gaten of volg ons via Linkedin (Platform Binnenstadsmanagement).