De deelnemende projecten van 2024: Breda: Starterswinkels

Wie wordt de winnaar van de verkiezing ‘Meest Inspirerende Binnenstadsproject? Tot aan de Dag voor de Binnenstad op 11 april, lichten we alle 19 ingezonden projecten voor je uit. Het project Starterswinkels is opgezet om kansen te bieden aan startende ondernemers om een fysieke winkel te beginnen en daarmee detailhandel in de binnenstad te behouden, het aanbod te versterken en leegstand te voorkomen. 

Het project is gestart in november 2022 en heeft sindsdien al 7 bedrijven opgestart, met plannen om door te groeien naar 10 tot maximaal 15 winkels. Startende ondernemers krijgen ondersteuning in de vorm van onder andere een instapklaar winkelpand, huurkorting voor de eerste twee jaar, flexibele huurcontracten, persoonlijke begeleiding en promotionele ondersteuning.

Succesverhaal
Het project verloopt zo succesvol dat een projectleider is aangesteld, die verantwoordelijk is voor diverse aspecten zoals pandbeheer, dagelijks contact met starters, coaching, promotie en contact met vastgoedpartijen. Voor toelating tot het programma moeten starters aan specifieke vereisten voldoen, waaronder een aantoonbaar onderscheidend bedrijfsplan en akkoord gaan met het reglement. Een jury beoordeelt kandidaten op basis van het bedrijfsplan, de aard van de producten, persoonlijke motivatie en het advies van de projectleider.

Samenwerking
Het initiatief voor het project kwam vanuit het Ondernemersfonds Breda, met steun van de gemeente en de vastgoedsector vertegenwoordigd door de VCOB. Samen hebben zij de nodige middelen en panden bij elkaar gebracht, resulterend in de oprichting van de eerste twee starterswinkels in november 2022.

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0411 - 850 599
Bezoek onze website

Volg ons

© 2022 Stichting Platform Binnenstadsmanagement. Alle rechten voorbehouden.

© 2022 Stichting Platform Binnenstadsmanagement. Alle rechten voorbehouden.