De deelnemende projecten van 2024: Ede: Transformatie-aanpak Binnenstad Ede

Wie wordt de winnaar van de verkiezing ‘Meest Inspirerende Binnenstadsproject? Tot aan de Dag voor de Binnenstad op 11 april, lichten we alle 19 ingezonden projecten voor je uit. Ook in het thema Activiteit & Gebouw dingt Ede mee naar de titel van 2024. De integrale gebiedsvisie ‘Ede Centrum, Groen en Gastvrij 2030’ zet de koers voor een aantrekkelijker en gastvrijer Ede Centrum. 

De focus ligt op het versterken van de groene en gastvrije identiteit, met een gevarieerd aanbod aan voorzieningen. Dit wordt ondersteund door het transformeren van leegstaande winkels buiten het kernwinkelgebied naar andere functies, waardoor een compact winkelhart ontstaat en de structuur van het centrum wordt versterkt.

Transformatie en leegstandsbestrijding
Sinds 2021 heeft Ede een toegewijde accountmanager specifiek voor de transformatie van de binnenstad, die zich richt op het actief stimuleren van veranderingen in het centrum. Door vastgoedeigenaren en makelaars proactief te benaderen en te wijzen op de kansen voor transformatie, worden investeringen uitgelokt en transformaties versneld. Dit heeft geleid tot een significante daling van de leegstand en de oplevering van nieuwe woningen, waardoor het centrum een levendige en compacte omgeving wordt.

Meervoudige impact voor toekomstbestendigheid
De gestructureerde aanpak van transformatie in Ede Centrum draagt bij aan diverse doelen, waaronder een compacter centrum, inclusiviteit, bijdrage aan de woningbouwopgave, verbeterde leefbaarheid, leegstandsbestrijding, toenemende sociale cohesie en gevelverbetering. Door te investeren in transformatie en het creëren van een diverse woonomgeving, positioneert de binnenstad van Ede zich als een dynamische en aantrekkelijke wijk voor zowel bewoners als bezoekers.

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0411 - 850 599
Bezoek onze website

Volg ons

© 2022 Stichting Platform Binnenstadsmanagement. Alle rechten voorbehouden.

© 2022 Stichting Platform Binnenstadsmanagement. Alle rechten voorbehouden.