De deelnemende projecten van 2024: Den Bosch: Aanpak sfeergebieden

Wie wordt de winnaar van de verkiezing ‘Meest Inspirerende Binnenstadsproject? Tot aan de Dag voor de Binnenstad op 11 april, lichten we alle 19 ingezonden projecten voor je uit. Den Bosch Partners heeft een concreet actieplan ontwikkeld in samenwerking met verschillende stakeholders en partners in de binnenstad om de stad op te delen in verschillende sfeergebieden. 

Dit plan is tot stand gekomen dankzij een brede participatie van ondernemers, vastgoedeigenaren, en bewoners, ondersteund door de gemeente en binnenstadsmanagement. Het richt zich op actuele vraagstukken, zoals de diversiteit van het aanbod, de kwaliteit van de openbare ruimte, en de intensiteit van de beleving. Hiervoor worden per gebied unieke gebiedspaspoorten gecreëerd.

Ontwikkeling van gebiedspaspoorten
Het initiatief maakt deel uit van het Economisch Perspectief Brede Binnenstad, waarin de gemeente haar ambitie uitspreekt om de dynamische binnenstad beter te positioneren en de unieke kwaliteiten van elk gebied te benutten. In samenwerking met Den Bosch Partners en een professioneel strategiebureau is een methode ontwikkeld om in nauwe samenspraak met betrokken stakeholders gebiedspaspoorten te creëren. Door middel van intensieve sessies met het collectief zijn de identiteit en ambitie van het deelgebied vastgesteld, resulterend in een actieplan voor zowel korte als lange termijn. 

In ontwikkeling
Het project heeft inmiddels drie gebiedspaspoorten opgeleverd, met nog zes gepland voor het komende jaar, wat naar verwachting de hele brede binnenstad zal bestrijken. Door een eenduidige ambitie neer te zetten, kunnen concrete acties worden omgezet in maatwerk, waardoor het karakter van elk gebied krachtiger naar buiten wordt gebracht. Dit biedt mogelijkheden voor actievere marketing, gericht op het spreiden van bezoekers over de binnenstad. Een levendig gebied trekt verschillende doelgroepen aan die passen bij de identiteit ervan, wat de waarde en verhuurbaarheid verhoogt. Dit initiatief geeft bewoners invloed op hun directe leefomgeving, wat resulteert in de perfecte match tussen gebied en gemeenschap.

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0411 - 850 599
Bezoek onze website

Volg ons

© 2022 Stichting Platform Binnenstadsmanagement. Alle rechten voorbehouden.

© 2022 Stichting Platform Binnenstadsmanagement. Alle rechten voorbehouden.