Skip to main content

Nog 80 dagen tot de start van de Verkiezing!

We tellen af naar de start van de nieuwe verkiezing ‘Meest Inspirerende Binnenstad’. Deze gaat van start op 1 januari. Wint jouw binnenstad in 2023 de verkiezing? Houd onze website in de gaten.

De komende maanden vertellen we je meer over de verkiezing. In dit bericht meer over waarom het Platform Binnenstadsmanagement een nieuwe verkiezing start.

Met de nieuwe verkiezing nemen we afscheid van de term ‘Beste Binnenstad’. De Verkiezing Beste Binnenstad wordt vanaf 2003 georganiseerd. Inmiddels zien de binnensteden van Nederland er anders uit en zijn de opgaven veranderd. Dit vraagt om een andere waardering van de binnenstad. Met de nieuwe verkiezing staat de ontwikkeling van binnensteden centraal en worden binnensteden die het meest vooruitstrevend zijn in de schijnwerpers geplaatst. Het draait niet om de binnenstad die op dit moment het beste plaatje laat zien, maar om de binnenstad die laat zien dat ze voorbereid is op de toekomst.

“We willen juist de binnensteden belonen die goede stappen zetten en een inspiratie vormen voor andere binnensteden. De term ‘beste binnenstad’ sluit hier niet goed meer bij aan” – Felix Wigman, voorzitter Platform Binnenstadsmanagement.

Meer weten over de verkiezing of hoe je deel kunt nemen? Lees het op onze website.