Skip to main content

Nog 20 dagen tot de start van de Verkiezing!

We tellen af naar de start van de nieuwe verkiezing ‘Meest Inspirerende Binnenstad’. Deze gaat van start op 1 januari. Wint jouw binnenstad in 2023 de verkiezing? Houd onze website in de gaten.

De komende maanden vertellen we je meer over de verkiezing. In dit bericht meer over de doelstelling van de verkiezing.

Met de Verkiezing ‘Meest Inspirerende Binnenstad van Nederland’ zetten we inspirerende en toonaangevende binnensteden in de schijnwerpers. Want dat verdienen ze. Winnende steden laten zien dat door de positieve inspanningen van de lokale binnenstadspartijen de binnenstad is voorbereid op de toekomst. Daarmee zijn ze een inspiratie voor andere binnensteden. Door juist deze steden een podium te bieden, benadrukken we het belang om te blijven investeren en te werken aan de toekomstbestendige en vitale binnenstad. De binnenstad is nooit af en continue inspanningen van onder andere gemeenten en centrummanagement zijn nodig zodat binnensteden in Nederland relevant blijven voor behoeften van vandaag maar ook van de toekomst.

‘We moeten aandacht blijven vragen voor de binnenstad. Via de verkiezing zetten we het belang van de binnenstad op een unieke manier op de kaart’ – Felix Wigman, voorzitter Platform Binnenstadsmanagement.

Meer weten over de verkiezing of hoe je deel kunt nemen? Lees het op onze website.