Skip to main content

VERKIEZING GAAT VAN START

Vanaf 2023 gaat het Platform Binnenstadsmanagement op zoek naar de Meest Inspirerende Binnenstad van Nederland. Dit zijn binnensteden die een inspiratie vormen voor andere binnensteden en blijven werken aan de toekomstbestendige en vitale binnenstad. In 2023 start de zoektocht naar het Beste Binnenstadsproject van het jaar. Vanaf vandaag kunnen binnensteden zich aanmelden om kans te maken op deze titel.

Nederlandse binnensteden zijn nooit af. Veranderende trends en vraagstukken, zoals duurzaamheid, de coronacrisis en de groei van online winkelen dwingen partijen om de binnenstad steeds opnieuw uit te vinden. Met de Verkiezing ‘Meest Inspirerende Binnenstad van Nederland’ zet het Platform Binnenstadsmanagement die binnensteden in de schijnwerpers die zich blijven ontwikkelen en aanpassen. Want dat verdienen ze.

Met deze verkiezing benadrukken we het belang om te blijven investeren in de toekomstbestendige en vitale binnenstad. De binnenstad is namelijk nooit af en vraagt om continue inspanningen om relevant te blijven. 

Binnenstadsproject van het jaar

De verkiezing wordt eens in de drie jaar georganiseerd. Voor het eerst in 2025. Dit betekent niet dat we wachten tot 2025, want vanaf volgend jaar wordt ieder jaar een award uitgereikt voor het Binnenstadsproject van het jaar. De awards worden uitgereikt aan toonaangevende en inspirerende binnenstadsprojecten en -processen die bijdragen aan de toekomstbestendigheid en vitaliteit van de binnenstad. 

Thema’s
Ieder jaar staan er drie thema’s centraal waarvoor een award wordt uitgereikt. In 2023 staan de volgende drie thema’s centraal:

  • Bereikbaar & Toegankelijk
  • Samenwerking
  • Leefbaar & Sociaal

Inschrijven
Inschrijven kan vanaf nu via deze website. Alle intakeformulieren dienen uiterlijk 31 januari 2023 te worden opgestuurd. In februari worden de inschrijvingen beoordeeld door de jury, waarna in maart gesprekken plaatsvinden met de kandidaten om hun project of proces toe te lichten. Het winnende project of proces wordt bekendgemaakt tijdens de Dag voor de Binnenstad in mei. 

Meer informatie over de verkiezing is te vinden op de website www.binnenstadinspiratie.nl  

Op de hoogte blijven van de Verkiezing Meest Inspirerende Binnenstad? Houd deze website in de gaten of volg ons via Linkedin (Platform Binnenstadsmanagement).