Skip to main content

De strijd om het 'binnenstadsproject van het jaar' gaat beginnen

De inschrijfperiode voor de verkiezing voor het ‘Binnenstadsproject van het jaar’ is inmiddels gesloten. Maar liefst 18 projecten en processen uit verschillende binnensteden hebben zich aangemeld om kans te maken op deze prijs. Alle ingediende projecten en processen worden nu beoordeeld door de jury. In april weten we uiteindelijk welke projecten en processen het meest inspirerend en impactvol zijn en de awards in ontvangst mogen nemen.

Speeddates met de jury

Aan de jury nu de taak om alle inschrijfformulieren door te nemen. De onafhankelijke vakjury bestaat uit experts uit het bedrijfsleven, het onderwijs en belangenorganisaties. De expertise van de juryleden sluit aan bij de drie thema’s, namelijk: Bereikbaarheid & Toegankelijkheid, Samenwerking en Leefbaar & Sociaal.

Op 7 maart worden er speeddates georganiseerd waar de deelnemers de gelegenheid krijgen om het ingediende binnenstadsproject of -proces toe te lichten en vragen van de jury te beantwoorden. Voor de binnensteden is dit dé kans om de jury ervan te overtuigen dat hun project of proces de titel ‘Binnenstadsproject van het jaar 2023’ verdient. De speeddates vormen (in een gesprek van ongeveer 20 minuten) een unieke kans om met diverse experts te sparren over jouw binnenstadsproject of -proces.

Bekendmaking winnaars

Op basis van het inschrijfformulier en de speeddates kiezen de juryleden de winnaars. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de Dag voor de Binnenstad in Hengelo op 20 april. Alle leden van het Platform Binnenstadsmanagement zijn van harte uitgenodigd om bij deze feestelijke en inhoudelijke bijeenkomst aanwezig te zijn.
Meer informatie over de verkiezing is te vinden op deze website.

Op de hoogte blijven van de Verkiezing Meest Inspirerende Binnenstad? Houd de website in de gaten of volg ons via Linkedin (Platform Binnenstadsmanagement).