De zoektocht naar het binnenstadsproject van het jaar gaat verder

Dinsdag vonden de speeddates plaats in het kader van de verkiezing voor het ‘Binnenstadsproject van het jaar’. Binnenstadexperts uit 16 verschillende binnensteden zijn tijdens deze dag in gesprek gegaan met de jury over hun binnenstadsproject. De jury bepaalt nu welk binnenstadsproject het meest inspirerend en toonaangevend is.

De onafhankelijke vakjury, bestaande uit experts uit het bedrijfsleven, het onderwijs en belangenorganisaties, heeft tijdens de speeddates de deelnemers diverse vragen gesteld over hun project of proces. Om een goed beeld te vormen van het project of proces zijn tijdens een gesprek van ongeveer 20 minuten alle onderdelen aan bod gekomen: van de beleidsdoelen tot en met de financiering.

“Deze dag vormt een intensieve dag, zowel voor de jury als voor de binnensteden. Toch zie ik iedereen tevreden weer naar buiten gaan. Ondanks dat iedereen graag wil winnen, zorgen de gesprekken met de jury ook voor nieuwe energie. Door met de jury te sparren over jouw project of proces, ga je met nieuwe ideeën en tips naar huis”, aldus Felix Wigman (voorzitter jury) over de speeddates.

Deelnemende binnensteden
Zestien verschillende binnensteden hebben één of meerdere projecten ingediend voor deze verkiezing. Onder de inschrijvingen zien we zowel grote binnensteden, zoals Groningen, Tilburg en Nijmegen, als de kleinere binnensteden, zoals Woerden en Veenendaal. “Voor deze verkiezing maakt het niet uit of je een grote of kleine binnenstad bent. Een inspirerend binnenstadsproject is een project waar iedereen van kan leren. Of je nu klein bent of groot”.

Bekendmaking winnaars – 20 april
De jury bepaalt nu de winnaars. In overleg worden alle onderdelen afgewogen en wordt uiteindelijk per thema de meest inspirerende binnenstad geselecteerd.

“Als jurylid kijk ik nadrukkelijk ook naar de mate van creativiteit. Als bijvoorbeeld samenwerkende partijen in een binnenstad met een relatief beperkt budget zinvolle, vernieuwende en aantrekkelijke initiatieven weten te ontplooien, gericht op de langere termijn, wijst dat op een grote mate van creativiteit én een goede samenwerking. Zo’n binnenstad kan een inspiratiebron zijn voor andere binnensteden”, aldus Jorine de Soet jurylid, thema samenwerking.

De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de Dag voor de Binnenstad in Hengelo op 20 april. Voor ieder thema wordt er één award uitgereikt. De thema’s zijn: Bereikbaarheid & Toegankelijkheid, Samenwerking en Leefbaar & Sociaal. Alle leden van het Platform Binnenstadsmanagement zijn van harte uitgenodigd om bij deze feestelijke en inhoudelijke bijeenkomst aanwezig te zijn.

Op de hoogte blijven van de Verkiezing Meest Inspirerende Binnenstad? Houd de website in de gaten of volg ons via Linkedin (Platform Binnenstadsmanagement).

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0411 - 850 599
Bezoek onze website

Volg ons

© 2022 Stichting Platform Binnenstadsmanagement. Alle rechten voorbehouden.

© 2022 Stichting Platform Binnenstadsmanagement. Alle rechten voorbehouden.