Skip to main content

Welk binnenstadsproject pakt de titel ‘Meest Inspirerende Binnenstadsproject’? De inschrijving is geopend!

Welke stad is het meest vernieuwend en inspirerend in de aanpak en (toekomstige) realisatie van een binnenstadsproject of -proces? De komende maanden wordt die competitie aangegaan tijdens de verkiezing ‘Meest Inspirerende Binnenstadsproject’, een initiatief van Platform Binnenstadsmanagement. Binnensteden kunnen vanaf maandag 20 november 2023 hun unieke project of proces indienen bij het platform en maken zo kans op de titel als inspiratiebron voor andere steden.

Nederlandse binnensteden als inspiratiebron
Met deze verkiezing zet Platform Binnenstadsmanagement inspirerende en toonaangevende binnensteden in de schijnwerpers. Door voorbeelden van ontwikkelingen en samenwerkingen te delen, kunnen steden van elkaars succesverhalen leren. Dit doen we om binnensteden toekomstbestendig en vitaal te houden. In 2023 ontvingen de projecten van Hengelo (Marktplein) en Veenendaal (Stadsstrand) de prijs. Dit jaar staan drie thema’s centraal, waarbinnen de inzendingen kunnen worden ingediend: Activiteit & Gebouw, Duurzaam & Digitaal en Eigen & Uniek. Alle binnensteden worden uitgenodigd om deel te nemen aan de verkiezing van 2024.  

De verkiezingsperiode
Inschrijven voor de verkiezing kan tot 21 januari 2024. Alle inschrijvingen worden deskundig beoordeeld door een jury, bestaande uit experts uit het bedrijfsleven, onderwijs en brancheverenigingen. In maart gaan de vertegenwoordigers van de deelnemende steden via speeddates in gesprek met de jury, waarna twee finalisten per thema worden bepaald. Tijdens de Dag voor de Binnenstad in april worden de winnaars bekendgemaakt en de prijzen uitgereikt. Meer informatie over deelname en het verkiezingsproces is te vinden op de website www.binnenstadinspiratie.nl. Op de hoogte blijven van de verkiezing via social media? Volg dan Platform Binnenstadsmanagement ook op LinkedIn.