Welke stad wint het ‘Meest Inspirerende Binnenstadsproject’? De inzendingen zijn bekend!

Deelnemende steden verkiezing Meest Inspirerende Binnenstadsproject

De verkiezing ‘Meest Inspirerende Binnenstadsproject’ is een jaarlijks initiatief van Platform Binnenstadsmanagement. Nederlandse en Belgische binnensteden, aangesloten bij het platform, konden tot 21 januari 2024 hun meest onderscheidende project of proces indienen. Alle inzendingen zijn inmiddels binnen en hebben geleid tot maar liefst 19 interessante projecten en processen uit verschillende binnensteden. Zij gaan vanaf nu strijden om de felbegeerde titel ‘Meest Inspirerende Binnenstadsproject’. De winnaars worden tijdens de Dag voor de Binnenstad op 11 april bekendgemaakt.

Thematisch en onderscheidend
De komende maanden beoordeelt de deskundige jury, bestaande uit onafhankelijke experts uit het bedrijfsleven, onderwijs en belangenorganisaties, alle inzendingen. De deelnemende projecten zijn door de steden zelf verbonden aan een van de drie thema’s van dit jaar: Eigen & Uniek, Duurzaam & Digitaal en Activiteit & Gebouw. Voor ieder thema wordt een winnende inzending gekozen.

Speeddaten per project
Het selectieproces bestaat onder andere uit speeddates, die op 29 februari plaatsvinden. De deelnemende steden krijgen hierbij de mogelijkheid om hun ingezonden project of proces toe te lichten aan de jury. Hierbij gaan zij overtuigen, vragen beantwoorden en de impact van het project/ proces voor de stad benadrukken, met als ultieme doel om de titel voor hun stad te bemachtigen.

Bekendmaking tijdens de Dag voor de Binnenstad
Na de speeddates bepaalt de jury de winnaars. Zij worden bekend gemaakt tijdens de Dag voor de Binnenstad op 11 april in Veenendaal. Veenendaal won vorig jaar de felbegeerde titel met hun project ‘Stadsstrand’ in het thema ‘Leefbaar & Sociaal’. Geïnteresseerden om deel te nemen aan het programma tijdens de Dag voor de Binnenstad zijn van harte uitgenodigd. De uitreiking van de awards voor het ‘Meest Inspirerende Binnenstadsproject’ is op deze dag een feestelijk hoogtepunt. Voor leden van het platform is de toegang gratis. Aanmelden voor deze dag kan via het platform.

Blijf op de hoogte via Platform Binnenstadsmanagement
Benieuwd naar alle deelnemende projecten? Platform Binnenstadsmanagement licht de komende weken alle projecten uit via LinkedIn en de website. 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0411 - 850 599
Bezoek onze website

Volg ons

© 2022 Stichting Platform Binnenstadsmanagement. Alle rechten voorbehouden.

© 2022 Stichting Platform Binnenstadsmanagement. Alle rechten voorbehouden.